zondag 24 april 2016

wat schaft de pot week 16

De diepvries wordt steeds leger maar ik kan nog steeds vlees uit de vriezer halen. Wat een grote voorraad toch eigenlijk. De groente is zo goed als op, een restje doperwten ligt er nog in. Aan vlees heb ik nog rundergehakt, kalkoenfilet, casselernacken, procureur aan 1 stuk, sucuk, 2 kipburgers, spekdobbeltjes en verder nog 2 zakken aardappelblokjes en 1 zak rosti. Aan gare producten nog erwtensoep, pulled porc, stamppot boerenkool, stamppot zuurkool, zalm-room saus en dat was het dan.

Afgelopen week weinig aardappel gegeten. Komende week maar eens wat meer aardappel in wat voor vorm dan ook.

Totale kosten deze week: € 47,87 delen door 7 dagen / 4 personen is € 1,71 per persoon warm eten per dag.

Ik hoop dat de komende tijd de groente eens wat goedkoper wordt. Het lijken wel kerstprijzen. Ook de typische voorjaarsgroenten/fruit is er nog niet of nauwelijks; asperges, spinazie, aardbeien etc. Het is nog te koud buiten.

En wat hebben we gegeten afgelopen week;

maandag



gekookte aardappels,  sperziebonen


worteltjes en kiprollade 



aardappels 1,2 kg. 0,60

kiprollade (2 stuks) 650 gram 5,14

jusbinder
0,04

olie 3-4 el. 0,05

sperziebonen diepvries 500 gram 0,75

worteltjes pot 0,99



6,57


min 1 rollade -2,77



3,80 0,95 (4 porties)





dinsdag



tagliatelle met 



tomaten-gehaktballetjes saus en rauwkost


tagliatelle vers 2 x 250 gram 1,99

rundergehakt 500 gram 3,69

pastakruiden 1 koffielepel 0,04

zout, peper, paprika,knoflook 0,03

ei 1x 0,19

paneer
0,05

tomatenblokjes 2 blikken 0,78

wortel 1x 0,20

courgette 1x 0,75

paprika 3 stuks 1,49



9,21 1,535 (6 porties)





rauwkostsalade



spitskool halve 0,50

wortel 1x 0,18

bleekselderij 2 stengels 0,16

bos ui 2 el. 0,05

kruidenzout
0,02

ananas blikje 0,69

mayonaise 3 el. 0,10



1,70






woensdag



gekookte aardappels met



broccoli, rauwkost en kiprollade


aardappels 1,2 kg. 0,60

kiprollade (van maandag) 350 gram 2,77

broccoli 500 gram 0,89



4,25 1,06 (4 porties)





rauwkost van gisteren








donderdag



rode bloemkoolcurry met



rijst



bloemkool halve 0,75

paprika 3 halven 0,75

kalkoenreepjes 800 gram 5,60

curry pasta 1 el. 0,03

kokosmelk 2 blikjes 1,36

ui 2 stuks 0,25

citroensap 1 el. 0,02

bouillonblokje stukje 0,04

bindmiddel
0,03

rijst diepvries 0,00



8,82 1,77 (6 porties)





2 ruime porties naar dochter gegaan.







komkommersalade



komkommer 1x 0,39

zoet-zuur
0,05



0,44

vrijdag



roti met wraps (6 personen)


sperziebonen 750 gram 3,00

wraps 6 stuks 1,00

aardappels 750 gram 0,37

kipbraadlapjes 800 gram 5,98

masala 2 el. 0,02

zout/peper/suiker
0,02

kurkuma/karwijzaad 1 el / 1 el. 0,02

uien 2 stuks 0,20

rode peper 1 x 0,02

knoflook 2 teentjes 0,02



10,65 1,77 (6 porties)





2 porties over



6 wraps in de vriezer








zaterdag



gnochi met zalmroomsaus en


roerbakgroente



gnochi 2x500 gram 1,50

zalm (3 stukken) dv 450 gram 3,75

room 2 x 200 ml. 0,90

courgette 1x 0,75

paprika 3 stuks 1,49

pesto (zelf gemaakt) 1 bakje 0,20

ui 1x 0,15

bindmiddel
0,04

kerrie, bouillonblokje, zout/peper/chili 0,06



8,84 1,11 (8 porties)





rucola eigen oogst







4 porties over, in de diepvries gedaan.







zondag



roti + 1 wrap



wrap 1x 0,17

roti van vrijdag 1 portie 0,00

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen