zondag 1 mei 2016

Wat schaft de pot week 17

De vriezer wordt leger, het gaat niet meer zo hard als eerst. Ik heb zelfs afgelopen week vlees moeten kopen anders aten we veel te eenzijdig. Wat ligt er nu nog in; 1 kg. Sucuk, 2 schnitzels (eten we vandaag), Kasseler nacken, procureur aan 1 stuk, 2 x 500 gram rundergehakt (aangekocht afgelopen week), 1 rookworst, spekjes, 2 kipburgers, 1 pizza, doperwten, sperziebonen en een hele hoop kruiden, 3/4 zak rosti, 1 kg. rosti rondjes (eten we vandaag) paar stamppotjes, erwtensoep en pastasaus.  Al met al toch nog meer dan dat ik vorige week dacht. En de vriezer moet nu leeg want over een week halen we het vlees op van de huisslachting. Komende week maar eens goed ons best doen.

Totale kosten deze week: € 59,16 delen door 6 dagen (Koningsdag telt niet mee) delen door 4 personen: € 2,46.

Normaal zitten we op € 1,70 - 1,90 per persoon per dag dus dit is aanzienlijk hoger. Reden is dat er wat duur vlees tussen zit afgelopen week; pepersteaks, spare-ribs en kipfilet.


spare-ribs gaar


Ajam ketjap met mie en groenten



En dan nu wat we hebben gegeten:
 
maandag




aardappel bak schotel met kip, groente


en ijsbergsalade




aardappelblokjes dv 750 gram 1,87


kipfilet 600 gram 3,39


tandoori kruiden 2 el. 0,08


knoflook, olie, zout
0,04


wortel 200 gram 0,20


sperziebonen dv 200 gram 0,30


doperwten dv 200 gram 0,30


olie 1-2 el. 0,02




6,20 1,55 (4 porties)






ijsbergsla kwart krop 0,22


tomaat, stukje komkommer 0,37


dressing (olie, azijn, suiker) 0,04




0,63








dinsdag




penne pasta met tomaten-gehaktsaus


en komkommersalade



penne pasta 500 gram 0,49


rundergehakt dv 500 gram 3,69


wortel 1x 0,25


courgette 1 grote 0,75


tomatenblokjes 1 blik 0,39


tomatenpuree 50 gram 0,14


champignons 250 gram 0,75


pastakruiden 1 el. 0,07


zout, peper, knoflook 0,03


bindmiddel
0,05




6,61 1,10 (6 personen)






komkommer 1x 0,39


kruidenzout, olie, azijn, suiker 0,05




0,44








woensdag (Koningsdag)



uit eten
0,00








donderdag




gebakken krieltjes, pepersteak



ijsbergsalade en broccoli



krieltjes 1 kg. 1,19


pepersteak 3 stuks 6,25


broccoli bio 500 gram 1,84


ijsbergsalade;




ijsbergsla kwart krop 0,22


tomaat 1x 0,15


komkommer stukje 0,15


ui halve 0,10


slasaus
0,05


olie 2 el. 0,02


schnitzel 1x 1,10




11,07 2,77 (4 personen)






vrijdag




stamppot boerenkool



met spare-ribs




spareribs 1,5 kg. 13,87


marinade:




ketjap, gember, knoflook,



palmsuiker, zout, peper



soja, uien en sambal 1,00




14,87 3,72 (4 personen)






aardappels 1,0 kg. 0,50


boerenkool 2 x 450 gram 1,10


melk 100 ml. 0,06


roomboter klontje 0,03


kruidenzout
0,02




1,70 0,28 (6 porties)






2 porties in de diepvries









zaterdag




ajam ketjap met mie 



en roerbakgroenten




kipfilet dv 930 gram 4,64


saus:




ketjap, soja saus, steranijs



gember, knoflook, 2 uien



zout, peper, koriander,



palmsuiker, komijn
0,75




5,39 1,35 (4 personen)






mie 375 gram 0,74


roerbakgroente:




paprika 3 stuks 1,69


Chinese kool bio 1 kleine 1,50


prei bio 1 x 0,50


wortel bio 1 x 0,50


champignons 250 gram 0,75


olie 1-2 el. 0,02




5,70 0,95 (6 porties)






bak van 1 liter mie+groente in de vriezer








zondag




rosti rondjes met sla, worteltjes



en schnitzel




schnitzel dv 2 grote 4,16


olie 5 el. 0,04


rosti rondjes dv 600 gram 1,07


olie 1-2 el. 0,02


worteltjes half potje 0,30


ijsbergsalade:




ijsbergsla kwart krop 0,25


tomaten 2 stuks 0,30


komkommer stukje 0,15


feta
0,15


ui halve 0,08


dressing; olie, azijn, suiker, kruiden 0,03




6,55 2,18 (3 personen)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen