zondag 19 juni 2016

wat schaft de pot week 24

De week is weer voorbij. Vandaag Vaderdag en een verjaardag. Schoonvader is af en toe jarig op Vaderdag.
Vandaag viert hij het met een etentje, altijd lekker!

Afgelopen week weer een paar nieuwe gerechten uitgeprobeerd; boeuf bourguignon en bloemkoolcurry. Beide recepten zijn goed gelukt en erg smakelijk.


boeuf bourguignon


Zaterdag hadden manlief en ik een bbq feestje en voor de jongens heb ik Hollandse kost klaargemaakt. Ze kunnen niet koken (zeggen ze) maar opwarmen lukt wel. ;-(

Totale kosten deze week: € 38.01 delen door 6 dagen is 6.33 delen door 4 personen is € 1,58
We hebben dus iedere dag voor € 1,58 per persoon een warme maaltijd gehad.




 En wat hebben we gegeten:


maandag




aardappels met saucijsje



en bietensalade




aardappels 1,0 kg. 1,20


saucijsje 4 stuks 3,75


olie 1-2 el. 0,02


bindmiddel
0,01


bieten bio 0,9 kg. 1,15


augurk 2 grote 0,23


zilveruitjes 2 el. 0,09


mayonaise 1 el. 0,07


kruidenzout
0,02


lente-ui 1x 0,07




6,60 1,65 (4 porties)






dinsdag




orzo met boeuf bourguignon



en salade




boeuf bourguignon;



rundvlees 1,3 kg. 10,15


zilverui potje 0,45


Amsterdamse ui potje 0,65


ui 2x 0,15


rode wijn 300 ml 0,85


kruiden
0,07


zout / peper
0,02


bouquet garni eigen tuin





12,35 1,54 (8 porties)






orzo 400 gram 0,55








salade:




pluksla eigen tuin 0,00


lenteui 1x 0,07


tomaat 1x 0,20


komkommer stukje 0,15




0,42








4 porties in de diepvries









woensdag




gebakken aardappels, sla



gekookte wortel en kip



hele kip 1,4 kg. 3,99


kipkruiden 1 el. 0,03


aardappels nieuwe 1 kg. 1,20


wortel 2 stuks 0,10


ijsbergsla kwart krop 0,25


tomaat 2 stuks 0,25


komkommer stukje 0,15


dressing
0,04




6,00 1,50 (4 porties)






donderdag




bloemkoolcurry met rijst



kipbraadlapjes 800 gram 6,38


curry pasta 1,5 el. 0,10


ui 1x 0,10


bloemkool halve 0,50


courgette 2 stuks 0,60


kokosmelk blikje 0,65


bouillonpoeder bio 1 el. 0,05


bindmiddel
0,04


basmatirijst 400 gram 0,68




9,09 1,14 (8 porties)






komkommer - tomaat salade



komkommer halve 0,28


tomaten 2 stuks 0,39




0,67








vrijdag




gebakken aardappels met



boeuf bourguignon en



gekookte wortelen




aardappels 1 kg. 1,20


bouef bourguignon  diepvries



wortelen 600 gram 0,60




1,80 0,45 (4 porties)












zaterdag




bbq 2 pers 0








aardappels met bloemkool



en een gehaktbal




aardappels 500 gram 0,60


bloemkool halve 0,50


gehaktbal diepvries 2 stuks 0,00


jus diepvries 0,00




1,10 0,55 (2 porties)






zondag




uit eten




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen