maandag 4 juli 2016

klagers geen nood, poggers geen brood..............ff een plogje

Het was weer een 'vreemd' weekje. Veel feesten, een zieke man, het regent te veel, pan gekocht en is te groot, marktplaats verkoop loopt voor geen meter, er valt van alles stuk (snik), klaag klaag klaag.

Nog iets positief dan. Tuurlijk, je moet het wel willen zien. Een kookboek van Wannee gekocht voor € 1,50,
een le Creuset pan gekocht voor € 10,00. Zoonlief is geslaagd voor zijn opleiding en gaat nog verder met een nieuwe opleiding. Jongste zoon heeft een geweldig rapport en vakantiewerk. Dus.......

Afgelopen week Boeuf Bourguignon gemaakt. Wat is dat lekker. Dit keer met gebakken aardappels en sla geserveerd.In mijn bloembakken moestuin begint van alles te groeien; courgette, sugar snaps, de sperziebonen beginnen te bloeien. Nog even en dan kan ik nog meer oogsten.

Even een paar foto's:2 opmerkingen:

  1. wat een verschil met klimaat. Hier hebben we het 10 dagen druk gehad met oogsten uit de moestuin en evt blancheren. Doperwten, gele en groene spercibonen , harricot verts en snijbonen zitten nu als jaarvooraad in de vriezer. Nu is het 21 gr , dus gelukkig niet zo warm en kunnen we de siertuin onkruidvrij maken. Ook nog verleden week 30 500ml potten met abrikozenjam gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk abrikozenjam en zo te lezen heb je voor een heel jaar voldoende. En wat een moestuin oogst, hier is alles helaas verregend. Hopelijk blijft het deze week wat beter weer en dan gaat het helemaal goed komen. Vandaag zaai ik nog wel een bak met rucola in, dat groeit wel goed met regen.

      Verwijderen