zaterdag 20 augustus 2016

niet kunnen bloggen.....

Eindelijk, ik ben er weer. Ik heb een week niet in mijn weblog in kunnen loggen.

Ik kreeg steeds op mijn mobiel een email met geblokkeerde inlogpoging controleren. Volgens google probeert er iemand via een minder veilige app in te loggen op mijn email adres.

de volgende melding stuurt google samen met nog veel meer tekst en uitleg;

minder veilige app
vrijdag 19 augustus 2016 5:16 (Greenwich
Mean Time)
Lomé, Togo*

Nu moet ik zeggen ik ben een vroege vogel maar om 5:16 uur lig ik toch echt nog in bed. Overigens Lome, Togo ligt ergens in Zuid Afrika. Waar zijn die lui toch mee bezig midden in de nacht en dan ook nog met mijn account aan het rommelen.

Deze is dan vrijdag ontvangen maar ik heb vanaf juni-juli dit jaar er diverse ontvangen. Allemaal genegeerd.
Gewoon de mail weggegooid (vluchtgedrag?)
Maar toen ik begin deze week niet meer in mijn weblog kon inloggen waren de rapen gaar!

Eerst maar eens internet opgedoken om te lezen of iemand een oplossing heeft. Ja, een Belgische meneer heeft een hele blog geschreven. Kort samengevat; verander het wachtwoord. Eeuh, dat kan niet ik kom er niet meer in.

Google zelf wil ook helpen, wanneer heeft u het account opgestart euh toen ik begon te bloggen, dit opgezocht en ingevuld maar het werd niet voor waar aangenomen. Dus ik kon nog niet inloggen.

Toen een ict er een mail gestuurd. Hij heeft de oplossing. Hij heeft me een linkje gestuurd. Deze geopend en de 3 stappen doorlopen; mobiel nr. opgeven, code ontvangen, invullen, nog een code en het werkt weer.

Nu moet ik wel iedere keer als ik in wil loggen een code invoeren die ik via sms krijg maar het werkt weer en ook al heeft die knakker in Lomé, Togo mijn wachtwoord geraden/gekraakt hij komt niet (meer) in mijn gegevens.

1 opmerking:

  1. Jeetje wat een gedoe!
    Tis doorlopend op letten tegenwoordig.

    BeantwoordenVerwijderen