maandag 8 augustus 2016

Terug van vakantie....... en alles is stuk

Inmiddels zijn we een week terug van vakantie en helaas het lijkt wel of er een of andere 'geest' in en om ons huis alles stuk maakt. In willekeurige volgorde; de vaatwasser, mobiel zoon, klapband fiets en 2 tuinstoelen.


De vaatwasser is stuk. Manlief en ik hebben de boekhouding op kop gezet om de rekening te vinden. Onvindbaar.......... en dat is heel gek want onze boekhouding is altijd op orde. Rekeningen worden gekopieerd en in een bestand geplaatst  op de externe harde schijf van de computer. De papieren versie gaat in een map. En wat was het geval...........
Geen idee, na een weekend ergernis omdat ik het niet kon vinden, de keukenboer maar gebeld en die hebben meteen een kopie naar ons emailadres gestuurd. Het valt altijd tegen....... de garantie is er af, de vaatwasser blijkt van 2012 te zijn. Tja, apparaten zijn altijd ouder dan dat je denkt. Uiteraard kunnen we met de hand afwassen, hebben we op de vakantie ook gedaan maar als je een apparaat hebt wil je hem graag gebruiken. Vrijdag de firma B osch gebeld en maandag kwam de monteur al. Lekker snel. Na reparatie en een vette rekening werkt de vaatwasser weer. En ach het was dan wel een flinke kostenpost maar voor € 152,15 koop je geen andere vaatwasser. En nu maar hopen dat de machine het nog een flink aantal jaren blijft doen.

En dan de mobiel van zoonlief. Niet meer aan te krijgen. Het knopje werkt niet meer. Inmiddels is er een nieuwe mobiel aangeschaft want zonder mobiel tegenwoordig kan blijkbaar niet meer.

Op de verjaardag van Oma een klapband. Jeetje wat een knal. Oma had gelukkig nog een nieuwe binnenband. De omes hebben samen ff de band verwisseld en nu kan zoonlief weer fietsen.

De tuinstoelen. Onbegrijpelijk dat na 30 jaar meneer H artman stuk gaat. Er breekt wat van het kunststof af en dit is helaas niet meer te repareren. Alle reserve onderdelen waren al opgebruikt. Dus de stoel aan stukken gezaagd en in de container gekieperd.

En ach..... het kan altijd erger...........toch

13 opmerkingen:

 1. ben vandaag voor het eerst op jullie site beland,
  we maken alles zelf, wat betekent deze titel voor jullie precies ;-)
  - telefoon heb je nieuw gekocht
  - vaatwasser heb je laten repareren
  - band heb je laten plakken door de omes
  - stoel heb je ook weggegooid
  i'm lost

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een blog met een naam 'wemakenalleszelfsomsnietomdathetnietanderskan' is ook zo'n lange naam ;-)

   Verwijderen
 2. Ligt eraan hoe je het bekijkt, tuinstoelen 30 jaar gebruiken totdat ze uitelkaar vallen (plasticmoeheid? hebben wij ook na 20+ jaren tuinset) en er niets meer zelf aan te repareren valt lijkt me vrij zuinig en geen verspilling.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verspilling is het niet maar wel jammer dat het stuk gaat.

   Verwijderen
  2. Onder de invloed van UV gaat alles uiteindelijk kapot. Plastics, maar ook kunststof kozijnen! Ik zou ook de kringloop aanraden net als hieronder. Er zijn vaak hele nette stoelen te vinden, bijv van oudere mensen die kleiner moeten gaan wonen. Die zijn vaak heel netjes op hun spullen.

   Verwijderen
 3. Naar de kringloop!! Daar is vast nog wel een identieke stoel te vinden.
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. we hebben inmiddels een complete 'oude' set in de wijk gekocht voor € 75,00 (6 stoelen) dus jippie we kunnen weer jaren vooruit!

   Verwijderen
 4. Ik ben niet van de apparaten, heb er natuurlijk wel een aantal. ( een wasmachine is erg makkelijk ) maar een vaatwasser vind ik zelf echt niet nodig. Kinderen en mobiel is in mijn ogen ook echt misbaar, maar begrijp dat ze die wel graag willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger (ahum moet je me horen) hadden we geen vaatwasser. Er werd gewoon met de hand afgewassen en idd dat kan ook. Toch hebben we nu (en al jaren) een vaatwasser stiekum toch wel makkelijk.

   Verwijderen
 5. Vorige week zakte ik al na 2! Jaar door m'n hartman stoel heen. Jammer maar helaas afgevoerd en een nieuwe gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben een complete 'oude' set gekocht bij ons in de wijk, 6 stoelen € 75,00 dus we kunnen weer jaren vooruit.

   Verwijderen
 6. Ik herken dat dat alles tegelijk stuk gaat. Lekkage in de aanbouw vanwege de regenval (hoe goed je ook bouwt, tegen regenbuien van de laatste tijd is niets bestand). Onderdeeltje van de doucheknop eraf. Fietsbanden zacht en weer oppompen helpt maar even. Gat in de ruit terwijl ik weg was, op de eerste verdieping (schatjes die aan het voetballen waren of een truc van een potentiele inbreker). Horlogebandje weer stuk. Het houdt niet op. Soms hoef je dingen niet te vervangen omdat je ze niet meer nodig hebt. De auto was voor mij zo'n voorbeeld. In drie jaar tijd (2011-2014) van een vijfpersoonsgezin naar een tweepersoonsgezin, dan heb je eigenlijk nauwelijks nog een auto nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar. Ik begrijp dat je de auto echt weg hebt gedaan. Op dat punt zijn wij nog niet, we hebben wel een middenklasser ingeruild voor een 'damesauto'(zoals mijn man dat uitdrukt) Fijn voetballende schatjes, hopelijk heb je een ruitverzekering.

   Verwijderen