zondag 4 september 2016

wat schaft de pot week 35

Na weken geen wat schaft de pot geplaatst te hebben, heb ik toch de afgelopen week maar weer eens excel opgestart en de kosten/gerechten bijgehouden.

Hieronder week 35:

Totale kosten voor 6 dagen € 64,47

We hebben van maandag tot en met vrijdag met z'n vieren gegeten en zaterdag kwamen onverwacht dochter en schoonzoon. Ze hadden geluk, de slowcooker stond al vanaf de ochtend aan met boeuff bourgignon. Dit kun je niet in kleine hoeveelheden maken.(mijn mening) Ik maak altijd een hele schaal vol en vries wat overblijft in. Dit was dan dit keer niet nodig,  we hebben alles opgegeten.

Woensdag heb ik zelf rösti gemaakt. Ik had nieuwe vastkokende aardappels gekocht en de schil goed afgewassen. Met een mandoline de aardappel in reepjes gesneden, vermengd met wat kruidenzout en toen gebruikt voor de ovenschotel. Een aanrader!  Ik koop geen rösti meer uit het diepvriesvak. Dit is veel lekkerder en veel goedkoper.

spicy chicken noodles

En dan nu wat schaft de pot:


maandag




gekookte aardappels met



pulled kalfsvlees, bietensalade



en komkommer in zoetzuur



aardappels 1,2 kg. 0,92


bieten bio 0,8 kg. 2,00


augurken 2 stuks 0,16


zilveruitjes 2 el. 0,10


kruidenzout mespunt 0,01


mayonaise 1,5 el. 0,07


lenteui 2 stuks 0,20


pulled kalfsvlees 800 gram 9,60


komkommer halve 0,30


azijn/suiker/kruiden 0,05


jus uit de vriezer
0,00




13,40 3,35 (4 porties)






dinsdag




penne pasta, tomatensaus met



groente en runderworst



penne pasta 500 gram 0,49


runderworst 750 gram 5,55


passata 1 pak 0,35


tomatenblokjes 1 blik 0,39


courgette 1x 0,00 gekregen

venkel bio 1x 0,67


paprika trio 0,89


ui bio 1x 0,30


pastakruiden 1 el. 0,03


zout en peper
0,02


restje geraspte kaas 0,40




8,20 1,37 (6 porties)






4 porties in de vriezer









woensdag




Gehakt stoofschotel met broccoli



en eigengemaakte rösti



aardappels 1,2 kg. 0,92


rundergehakt 500 gram 4,32


sjalotje 2x 0,07


kruiden
0,02


broccoli bio 900 gram 1,33


restje kaas
0,50


appelcompote 2 appels 0,00 eigen oogst
kaneel / suiker
0,03




7,19 1,80 (4 porties)






donderdag




spicy chicken noodles



noodles 250 gram 0,51


kipbraadlapjes 600 gram 4,79


peper 
0,02


sesamolie 2 el. 0,06


boemboe:




pindakaas 4 el. 0,20


knoflook 2 teentjes 0,03


citroensap 1 el. 0,02


gember 2 tl. 0,03


zwarte thee 150 ml. 0,15


Spaanse peper 1x 0,00 eigen oogst
sesamolie 1 el. 0,03


roerbakgroente:




paksoi bio 1x 1,00


paprika trio 0,50


sugar snaps 250 gram 1,65


lente-ui 2 stuks 0,20


oestersaus kwart flesje 0,33




9,51 1,90 (5 porties)






vrijdag




gekookte aardappels, saucijsje, rode kool


bloemkool + sausje




aardappels 1,2 kg. 0,92


saucijsjes 4 stuks 3,80


bloemkool bio 1 x 2,00


rode kool potje 0,60


olie 2-3 el. 0,03


bloemkoolsausje:




melk 300 ml. 0,15


bloem 3 el. 0,04


olie 3 el. 0,03


zout/peper/kaas/bieslook 0,10




7,66 1,92 (4 porties)






zaterdag




boeuff bourgignon met 



gebakken aardappels en sla



runderbraadvlees 1,8 kg. 13,14


uien 3 grote 0,40


Amsterdamse uien potje 0,63


zilveruitjes potje 0,45


champignons 400 gram 1,19


kastanje champignons 250 gram 0,99


winterwortel 300 gram 0,36


bloem 4 el. 0,05


kruiden
0,05


rode wijn 300 ml. 0,60




17,85 2,23 (8 grote porties)






aardappels 1,2 kg. 0,50


ijsbergsla kwart krop 0,16




0,66 0,11 (6 porties)






zondag




eten bij een vriendin



2 opmerkingen:

  1. Hmmm, jullie hebben weer lekker gegeten!
    En de prijs is ook heel netjes met 4 personen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind de prijs niet hoog maar het is wel zo als je rundvlees eet dan zijn de kosten per portie wat hoger. Varkensvlees en kip is goedkoper vlees. Rundvlees is duurder. Gelukkig kopen wij 1-2 keer per jaar rundvlees bij een huisslachting. Dit scheelt ons enorm veel geld.

      Verwijderen