woensdag 14 september 2016

wat schaft de pot week 36

Veel later dan normaal 'wat schaft de pot'. Sowieso is het nu (helaas) overdag geen weer om buiten te zitten, 's avonds wel dan is het heerlijk. Dus  's middags maar verplicht binnen zitten en een beetje lezen, blogjes schrijven en bedenken wat we gaan koken en uiteraard koken.

Totale kosten deze week: € 67,48

Zaterdag hebben we gebarbecued en de salades heb ik zelf gemaakt; een aardappelsalade en een pastasalade. Helaas geen foto van gemaakt...... Recept aardappelsalade hieronder, de pasta salade plaats ik een andere keer.

Recept aardappelsalade;

 



aardappels 750 gram 0,60
augurken 3 stuks 0,30
zilveruitjes 2 el. 0,10
mayonaise 3-4 el. 0,15
appel 1x 0,15
mosterd, kruidenzout, peterselie 0,05
augurkennat paar el. 0,00


1,34

Kook de aardappels gaar, laat ze afkoelen en snij ze in kleine blokjes. 
Snij de augurken, zilverui en appel in hele kleine stukjes.
Meng alle ingredienten  door elkaar en bekijk of het niet te droog is anders wat augurkennat toevoegen of nog een extra lepel mayonaise. 
Bewaar de salade gekoeld en laat de smaak een aantal uren in de salade trekken.

 
En dan ook nog wat schaft de pot week 36;
 
maandag
lasagne met rucola
rundergehakt 600 gram 4,41
verse lasagne  250 gram 0,99
paprika trio 0,50
wortel stukje 0,15
venkel bio halve 0,30
ui 1x 0,08
tomatenblokjes blikje 0,39
passata pak 0,35
knoflook 2 teentjes 0,03
pastakruiden 1 tl. 0,02
zout / peper / oregano 0,02
bleekselderij 2 stengels 0,15
kaas restje dv 0,40
bechamelsaus;
melk halve liter 0,25
bloem 4 el. 0,05
olie 2 el. 0,02
kruiden 0,02
8,13 1,36 (6 porties)
rucola handvol 0 eigen tuin
dinsdag
gekookte aardappels met sla,
worteltjes en saucijsje
aardappels 1,2 kg 0,75
olie 1-2 el. 0,02
saucijsjes 4 stuks 3,80
worteltjes bio 400 gram 0,95
botersla bio krop 2,00
tomaten 2 stuks 0,30
komkommer stukje 0,15
rode ui halve 0,08
dressing 0,05
8,10 2,03 (4 personen)
woensdag
kofte gehaktbal, gebakken aardappels
broccoli en tomaat-komkommers
rundergehakt 500 gram 3,41
ui 1x 0,06
kofte kruiden 1 el. 0,03
zout 0,01
peterselie eigen tuin 0,00
ei 1x 0,10
paneermeel 0,03
aardappels 1,2 kg. 0,75
olie 1-2 el. 0,02
kruidenzout 0,02
broccoli bio 600 gram 0,75
5,18 1,30 (4 personen)
tomaten 2 stuks 0,30
komkommer halve 0,30
0,60
donderdag
bami met ajam pangang
bami 500 gram 0,89
kipbraadlapjes 600 gram 4,79
zout en peper 0,02
roerbakgroente:
prei, 3 paprika's, courgette,
champignons, wortel 2,69
pangangsaus:
bouillon 1 liter 0,10
ui 1 grote 0,20
tomatenpuree 75 gram 0,25
gember, peper, knoflook 0,07
suiker en azijn 0,06
sambal 0,02
ketjap zoet 0,05
bindmiddel 0,03
9,17 1,83 (5 porties)
vrijdag
eten op de camping bij vrienden 0,00
zaterdag
bbq
vlees 4 x 4 stuks 20,20
kipsate zelf gemaakt 2 x 6 stuks 5,16
salades 2 soorten 4,07
stokbrood 0,75
knoflooksaus zelf gemaakt potje 0,56
30,18 7,55 (4 personen)
zondag
bami uit de vriezer portie 2 pers. 0,00
kipsate uit de vriezer 6 stokjes 2,58
rundvlees 1 persoon 2,15
snijbonen 1 persoon 1,00
aardappelpuree 1 persoon 0,40
6,13 2,04 (3 porties)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten