maandag 19 september 2016

wat schaft de pot week 37

Het tropische weer is voorbij, normaal kan het me niet warm genoeg zijn maar een keer ben ik het zat. Laat het nu maar wat herfstachtig worden. De extreme hitte eist z'n tol, ik slaap er minder door dus de komende week maar eens wat bijtanken. Inmiddels is de temperatuur gezakt naar ca 20 graden en dat is nog heerlijk.

Afgelopen week weer  gekookt en zondag een groot stuk vlees (karbonade zonder bot) op de bbq gebakken. Dit hebben we op een broodje met wat eigengemaakte salades opgegeten. Van de salades is nog heel wat over dus dat eet ik vanmiddag als lunch en manlief heeft een bakje aardappelsalade meegenomen naar zijn werk. En zo komt het ook weer op.

Totale kosten deze week: € 65,64


karbonade zonder bot aan plakjes


En dan nu wat schaft de pot;


maandag




Hongaarse goulasch




met rijst en komkommersalade



braadvlees 1,6 kg. 11,76


paprika 6 stuks 1,00


winterwortel 1x 0,29


uien 3 stuks 0,30


champignons 400 gram 1,19


paprikapoeder, zout, peper



karwijzaad, chilipoeder
0,04


bindmiddel
0,04




14,62 2,44 (6 porties






basmatirijst 500 gram 0,85 0,14 (6 porties)






komkommersalade:




komkommer bio 1x 2,00


zoet-zuur en kruidenzout 0,05




2,05








dinsdag




kip-kerriesaus met eiernoodles,



wortelen en doperwten




kipbraadlapjes 600 gram 4,74


olie 1-2 el. 0,02


kerriepoeder 2 el. 0,07


ui grote 0,15


bloem 6 el. 0,09


bouillon bio
0,05


karwijzaad, zout, peper, chili,



koriander, gember, knoflook 0,07


doperwten 400 gram 0,75


wortelen bio 500 gram 1,00


eiernoodles 250 gram 0,59




7,53 1,51 (5 porties)






woensdag




schnitzel, gebakken aardappels



sla en Chinese kool rauwkost



schnitzels 4 stuks 6,25


olie 3-4 el. 0,05


aardappels 1,2 kg. 0,72


ijsbergsalade:




ijsbergsla bio kwart krop 0,50


mini tomaatjes bio half bakje 1,00


zoet-zuur dressing
0,06




8,58 2,14 (4 porties)






Chinese kool rauwkost;




Chinese kool bio 1x 2,00


mini tomaatjes bio half bakje 1,00


honing 2 el. 0,04


kruidenzout
0,02


mayonaise 2 el. 0,07


mosterd grof 2 tl. 0,02


lenteui 1 stengel 0,10


appel 1x 0,30




3,55








donderdag




roti met wraps




sperziebonen 750 gram 0,74


kipbraadlapjes 600 gram 4,79


uien 2 stuks 0,15


kruiden; 




massala, knoflook, kurkuma, karwij 0,04


bouillonblokje stukje 0,03


Spaans pepertje 1x 0 eigen oogst
aardappels 750 gram 0,69


bindmiddel
0,02


wraps 4 stuks 0,33




6,78 1,70 (4 porties)






vrijdag




kip-room, roerbakgroente 



met tagliatelle




kipbraadlapjes 400 gram 3,19


paprika 2 stuks 0,40


doperwten 200 gram 0,35


courgette bio 1x 1,00


ui 1x 0,08


room 2 pakjes 0,90


kruiden
0,02


bindmiddel
0,02


tagliatelle 400 gram 0,55


geraspte kaas
0,15




6,66 1,33 (5 porties)






zaterdag




kip room van gisteren 1 portie 0,00


kipshoarma met pittabroodje



kipshoarma 500 gram 3,69


pittabroodje 3 stuks 0,30


knoflooksaus zelf gemaakt 0,10


chilisaus paar eetlepels 0,10




4,19 1,40 (3 porties)






zondag




karbonade zonder bot op de bbq 



met aardappelsalade, pastasalade,



broodjes en coleslaw




karbonade 1,3 kg. 4,59


marinade zelf gemaakt 0,10




4,69 0,59 (8 porties)






coleslaw:




witte kool bio halve 0,60


winterwortel 1x 0,42


suiker, honing 2 x 3 el. 0,07


kefir (zelf gemaakt) 100 ml. 0,08


mayonaise 100 ml. 0,17


kruidenzout mespunt 0,02




1,35








aardappelsalade:




aardappel 1,2 kg. 1,10


mayonaise 200 gram 0,32


kruidenzout
0,03


appel 1x 0,00 eigen boom
sjalotje 1x 0,05


augurken 3 stuks 0,30


mosterd 1 el. 0,05


augurkennat paar el. 0,00


bieslook paar el. 0,00 eigen tuin


1,85








pasta salade;




vlinderpasta 400 gram 0,55


olijven hand vol 0,25


doperwten 200 gram 0,35


gedroogde tomaten 8 stuks 0,45


olijfolie scheutje 0,04


kruidenzout
0,02




1,66








afbakbroodjes zak 10 stuks 1,29



Geen opmerkingen:

Een reactie posten