maandag 3 oktober 2016

wat schaft de pot week 39

De week is weer om en we hebben afgelopen week heerlijk gegeten. Ik hou heel erg van veel verse groente (roerbak), rauwkost/salades en zelfgemaakte sauzen.
Een bloemkoolsausje of champignonroomsaus zal ik ook altijd zelf maken, klein werkje en het smaakt altijd prima.

Inmiddels is mijn bloembakkenmoestuin opgeruimd, ik heb nog 2 bakken staan 1 met rucola (net nieuw ingezaaid) en een bak met bieslook.
Het potgrond dat uit de bakken komt strooi ik in de tuin uit en volgend jaar vul ik de bakken met een mengsel van potgrond en grond uit de tuin. Dit gaat altijd prima.
Dit jaar is de oogst uit de bloembakkenmoestuin wat tegen gevallen, oorzaak zal wel het hete weer geweest zijn. Volgend jaar gewoon weer met frisse moed starten.
En ach de bloembakkenmoestuin is een extraatje, ik koop toch wekelijks een biologische groentetas.

Verder heb ik niets bijzonders te vertellen dus dan nu maar 'wat schaft de pot'

Totale kosten deze week: € 60,05


Zondag was ik zelf niet thuis (feestje) en dit keer heb ik de heren maar zonder voor hun gekookt te hebben achtergelaten. Dit keer moesten ze het zelf maar uitzoeken ;-)  ....... en wat doen ze dan..... lawaai pizza uit de supermarkt. Ach ja, ze mochten zelf kiezen........

En dit hebben we gegeten;



maandag




penne pasta met roomsaus




rundergehakt 500 gram 3,68


penne pasta 500 gram 0,49


olie 1-2 el. 0,02


ui 1x 0,08


courgette 2x 0,58


champignons 400 gram 1,19


sperziebonen 250 gram 0,25


room 2 pakjes 0,90


bindmiddel
0,04


kruiden
0,04


restje kaas geraspt
0,20


rucola (eigen tuin) hand vol 0,00




7,46 1,24 (6 porties)






2 porties in de vriezer










dinsdag




gekookte aardappels met




bloemkool, sperziebonen




en schnitzel met champignonroomsaus



aardappels 1,2 kg. 0,48


olie 4-5 el 0,04


bloemkool bio 3/4 kool 1,75


sperziebonen 250 gram 0,25


schnitzels 4 stuks 6,26


champignonsroomsaus 400 ml. 0,67




9,45 2,36 (4 porties)






woensdag




Thaise curry met rijst




kipreepjes 600 gram 4,79


curry pakket:
2,69


2 tomaten




1 rode paprika




1 limoen




klein bloemkooltje




curry pasta




kokosmelk




extra groente:




sperziebonen 250 gram 0,25


bloemkool bio 250 gam 0,50


olie 1-2 el. 0,02


rijst 450 gram 0,38




8,63 1,44 (6 porties)






2 porties in de vriezer










donderdag




gebakken aardappels met




kipburger en sla




gebakken aardappels 1,2 kg. 0,48


kipburger 4 stuks 1,96


olie 1-2 el. 0,02


olie 1-2 el. 0,02


ijsbergsla halve krop 0,30


tomaten 2 stuks 0,33


komkommer stukje 0,10


olijven 6 stuks 0,05


dressing
0,03




3,28 0,82 (4 porties)






vrijdag




spaghetti met gehaktsaus




en tomaten-komkommer salade



spaghetti 500 gram 0,49


rundergehakt 600 gram 4,43


courgette 1x 0,29


wortel bio 1 grote 0,10


prei 2 stuks 0,50


paprika 2 rode 0,50


tomatenblokjes 1 blikje 0,39


bechamelsaus 300 ml. 0,25


geraspte kaas restje 0,30




7,25 1,21 (6 porties)






tomaten 2 stuks 0,33


komkommer halve 0,30




0,63


zaterdag




boeuff bourguignon met




gebakken aardappels




riblappen 2 kg. 14,70


zilveruitjes potje 0,45


amsterdamse uien potje 0,69


bloem 8 el. 0,06


winterwortel bio 500 gram 0,55


champignons 400 gram 1,19


kastanje champignons 250 gram 0,99


kruiden
0,05


rode wijn 500 ml. 1,00




19,67 2,19 (9 porties)






1 literbak in de vriezer (ruim 2 porties)









aardappels 1,2 kg. 0,48


olie 1-2  el. 0,02




0,50








zondag




pizza 2 stuks 3,19
(2 personen)

2 opmerkingen:

  1. De menu's zien er heerlijk uit! En zo goedkoop, wauw!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geluk dat ik ieder half jaar van een huisslachting rundvlees kan kopen. Anders waren de menu's met rundvlees/rundergehakt een stukje duurder.

      Verwijderen