zondag 30 oktober 2016

wat schaft de pot week 42

Afgelopen weken heb ik steeds minder uitgegeven aan boodschappen. Ik kijk in de trapkast, koelkast en vriezer wat er allemaal nog in ligt en daar maak ik dan een gerecht mee. Langzaam aan wordt de voorraad wat minder. Komende week ga ik weer 'groot' inslaan even een ritje naar Duitsland. Voorraad opmaken is een goed plan maar hoe dan ook moet ik toch een keer wat aanvullen.

Wat heb ik dan uitgegeven deze week: € 69,44

Met de volgende verdeling;


groente en fruit 27,35
grutterswaren 1,24
zuivel 8,16
drinken 3,14
vlees en vleeswaren 13,74
snacks 2,28
brood+koek 13,53
huishouden totaal 69,44



En wat heb ik er allemaal van gekookt:

maandag
Gekookte aardappels met draadjesvlees
bloemkool met sausje en komkommersla
aardappels 1,2 kg. 0,41
bloemkool bio 1 x 2,00
riblappen 1,4 kg 10,29
uien 3 x 0,25
kruiden 0,02
bechamelsaus 300 ml. 0,38
komkommer 1 hele 0,59
kruiden + 2 el. Slasaus 0,04
13,98
helft van de riblappen gegeten -5,15
8,83 2,21 (4 porties)
dinsdag
tagliatelle met zalm room en
komkommer-tomaten salade
tagliatelle 500 gram 0,69
zalm 300 gram 2,15
room 2 x 200 ml. 0,90
roerbak:
courgette 2 stuks 0,98
sperziebonen 250 gram 0,50
champignons 200 gram 0,60
aubergine 1x 0,20
kruiden 0,04
bindmiddel 0,02
geraspte kaas 0,40
6,47 1,08 (6 porties)
komkommer 1x 0,59
tomaten 2 stuks 0,33
0,92
woensdag:
ovenschotel met rundvlees
gare riblappen van maandag in blokjes 5,15
aardappels 1,3 kg. 2,20
melk 125 ml 0,06
kruiden 0,02
roerbak:
paprika 2 stuks 0,50
aubergine bio 2 stuks 1,33
champignons 200 gram 0,60
sperziebonen 200 gram 0,45
doperwten 200 gram 0,30
geraspte kaas 0,60
11,21 2,24 (5 porties)
donderdag
teryaki met kip, rijst, roerbakgroente en
komkommer-tomaat salade
kipfilet 4 grote 4,99
soja saus 125 ml. 0,60
gember, knoflook, peper en zout 0,06
rijstwijn 2 el. 0,03
uien 2 grote 0,30
bindmiddel 0,05
rijst 400 gram 0,34
roerbakgroente:
kastanjechampignons bio 250 gram 2,00
aubergine bio 1x 0,67
courgette bio 2 stuks 2,00
paprika bio 1x 0,75
paprika  1x 0,25
sjalotje 1x 0,15
12,19 2,03 (6 porties)
komkommer halve 0,30
tomaten 2 stuks 0,33
0,63
2 porties in de diepvries
vrijdag
aardappelpuree, rode kool en rundersauscijs
aardappels 1,0 kg. 0,53
melk 125 ml. 0,06
mosterd 2 tl. 0,02
rode kool pot 1,00
rundersaucijs dv 4 stuks 2,94
olie 1-2 el 0,02
4,57 1,14 (4 porties)
zaterdag
rijst met teryaki van donderdag
gebakken aardappels met boeuff bourguignon (uit de vriezer)
aardappels 600 gram 0,32
olie 1 el 0,01
0,33
zondag
patat, hachee en ijsbergsalade
patat 700 gram 1,09
hachee (dv) 4,41
ijsbergsalade;
ijsbergsla halve krop 0,30
tomaat 1x 0,25
komkommer stukje 0,20
ui 0,10
dressing 0,04
mayonaise paar el. 0,20
6,58 2,19 (3 porties)

2 opmerkingen:

  1. 300 gram zalm voor 2.15 euro? WAAR?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Diepvrieszalm met een 35% korting sticker.
    Normaal koop ik de diepvrieszalm van de Aldi die kost per 450 gram 4,29. Dan kom je uit op 2,85 voor 300 gram

    BeantwoordenVerwijderen