maandag 7 november 2016

Wat schaft de pot week 44

Week 44 zit er weer op. Nog even en dan hebben we Sinterklaas, kerst en Oud en Nieuw.
Wat gaat de tijd snel..........

Deze week hebben we uitgegeven: € 50,41

We eten op dit moment vrij veel rundvlees, logisch als je lekker en goedkoop vlees bij een huisslachting kunt kopen. De vriezer ligt vol met; riblappen, braadvlees, schenkel, hachee vlees, rundergehakt runderworst en biefstuk.
Als je het verschillend kruid dan smaak het iedere keer weer anders. Vrijdag hebben we riblappen gegeten, ik had de riblappen gebakken met een Indische twist, erg lekker.
Zaterdag heb ik braadvlees in de slowcooker klaargemaakt. Er bleven 2 x 2 porties over en dit heb ik in de vriezer gedaan. Altijd makkelijk als je een dag weinig tijd hebt om de koken.

Boeuff Bourguignon met gebakken aardappelen en ijsbergsla en fijngehakte peterselie


En dan nu wat schaft de pot;


maandag




kip met zoete bataat, spruitjes,




wortel, appel en aardappel uit de oven



kipkarbonade + poot 4 stuks 3,87


zout, peper, knoflook, tijm en




rozemarijn
0,06


olijfolie 3-4 el. 0,15


zoete bataat bio 500 gram 1,00


spruitjes 500 gram 0,99


aardappels 300 gram 0,19


wortel 150 gram 0,13


appel 1x 0,00 eigen oogst


6,39 1,60 (4 porties)






dinsdag




tiki masala met rijst, roerbakgroente



en kipreepjes




pot tika masala 1x 0,99


paprika 2x 0,50


wortel 250 gram 0,22


champignons 400 gram 1,19


courgette 1x 0,55


kipreepjes 400 gram 3,19


rijst 400 gram 0,34




6,98 1,40 (5 porties)






woensdag




aardappelpuree, gehaktbal rode kool



aardappels 1,2 kg 0,76


melk 150 ml. 0,08


zout/peper/mosterd
0,03


gehaktbal (diepvries) 4 stuks 2,94


rode kool pot 1,39




5,19 1,30 (4 porties)












donderdag




zalm-room met penne pasta




penne pasta 500 gram 0,49


zalm 450 gram 4,29


room 2 pakjes 0,90


melk 300 ml 0,15


courgette 2 stuks 1,30


sperziebonen 500 gram 0,50


doperwten 200 gram 0,30


ui 1 grote 0,15


bindmiddel
0,05


oregano/basilicum/zout/peper/knoflook 0,05




8,18 1,36 (6 porties)






vrijdag




Stimpstamp (stamppot andijvie)




met riblappen 




aardappels 1,2 kg. 0,76


andijvie bio 400 gram 1,10


melk 150 ml. 0,08


mosterd 1 el. 0,03


riblappen 600 gram 4,80


uien 2 stuks 0,30


peper/zout/ketjap
0,15




7,21 1,80 (4 porties)
zaterdag




boeuf bourguignon met rijst




en tomaten-komkommer salade




runderbraadvlees 1,4 kg. 11,20


uien 3 grote 0,40


Amsterdamse uien potje 0,63


zilveruitjes potje 0,45


champignons 400 gram 1,19


kastanje champignons 250 gram 0,99


winterwortel 300 gram 0,36


bloem 4 el. 0,05


kruiden
0,05


rode wijn 300 ml. 0,60




15,91 1,99 (8 grote porties)






2 x 2 porties in de diepvries










tomaten-komkommersalade;




tomaten 2 stuks 0,40


komkommer kwart 0,15




0,55


zondag




eten bij familie




Geen opmerkingen:

Een reactie posten