zondag 13 november 2016

Wat schaft de pot week 45

Week 45

Het stookseizoen is begonnen, ik heb zelf altijd het idee als de woningen warm gestookt  worden, dan stijgen de prijzen van groenten in de winkel. Iedere woensdag koop ik een bio-groente tas. Tot op heden was de tas goed gevuld. Ik ben benieuwd hoe zich dat  verder gaat ontwikkelen in de wintermaanden. Overigens is er in de winter een groot assortiment aan groente te koop. Het lijkt wel of er geen seizoensgroente meer is. Zelf sperziebonen zijn in de winter te koop, over de prijs zal ik het maar niet hebben.

Totale kosten deze week; € 60,47

roomboerenkool, gecarameliseerde aardappeltjes en riblappen


maandag




lasagne met ijsbergsalade




rundergehakt 500 gram 4,00


ui 1x 0,15


paprika 2 stuks 0,50


winterwortel 250 gram 0,22


champignons 400 gram 1,19


tomatenblokjes 1 blik 0,39


pasata 1 pak 0,35


oregano/basilicum/paprika/zout/peper 0,04


bechamelsaus liter 0,62


geraspte kaas 300 gram 1,65


verse lasagne bladen 250 gram 0,99




10,10 1,68 (6 porties)






ijsbergsalade;




ijsbergsla kwart krop 0,15


tomaat 1x 0,30


komkommer stukje 0,15


olijven 5 stuks 0,20


dressing
0,10




0,90 0,45 (3 personen)






dinsdag




roti met wraps




sperziebonen 750 gram 2,09


kipbraadlapjes 600 gram 4,79


uien 2 stuks 0,15


kruiden; 




massala, knoflook, kurkuma, karwij 0,04


bouillonblokje stukje 0,03


Spaans pepertje 1x 0 eigen oogst
aardappels 750 gram 0,69


bindmiddel
0,02


wraps 4 stuks 0,33




8,13 2,03 (4 porties)






2 porties over










woensdag




risotto met paddenstoelen




risotto 500 gram 0,69


aubergine bio 1x 0,73


kastanjechampignons 250 gram 0,99


spekjes 250 gram 2,49


ui 1x 0,10


bouillon ruime liter 0,10


eekhoorntjesbrood 1 hele grote 0,00 (gekregen)

doperwten 200 gram 0,45


zout en peper
0,02


Parmezaanse kaas
0,30




5,87 0,98 (6 porties)






2 porties over










donderdag




gekookte aardappels, rode bieten salade,



kalfsgehaktbal en spruitjes




aardappels 1,2 kg. 0,76


kalfsgehaktbal 4 stuks 6,26


olie 3-4 el. 0,04


spruitjes 500 gram 0,49


bietensalade;




rode bieten bio 680 gram 2,00


augurk 3 stuks 0,15


zout/peper
0,02


lente-ui 3 stuks 0,22


mayonaise 1 el. 0,06




10,00 2,50 (4 personen)






vrijdag




gyros van kip




met pitabroodje




kipfilet 1 kg. 5,98


gyros marinade 60 gram 0,00 (gekregen)

pitabroodjes 8 stuks 0,72


ijsbergsla kwart krop 0,15


tomaten 3 stuks 0,55


komkommer halve 0,30


ui 1 x 0,10


knoflooksaus;




mayonaise 250 ml. 0,36


yoghurt bio 250 ml. 0,27


knoflookteentjes 2 stuks 0,05


suiker 1 tl 0,02


fijngehakte peterselie 2 el 0,00 (eigen tuin)


8,49 1,06 (2 broodjes pp)






zaterdag




riblappen met boerenkoolroom



en gecarameliseerde krieltjes




krieltjes 1 kg. 1,49


suiker 85 gram 0,06


roomboter 75 gram 0,48


riblappen 600 gram 4,80


boerenkool bio 750 gram 2,19


room pakje 0,45


melk 200 ml 0,13


bloem 2 el 0,02


zout en peper
0,02




9,63 1,93 (5 porties)












zondag




gele curry met rijst en 




groente




bloemkool bio 300 gram 0,40


paprika 3 stuks 0,93


aubergine bio 2 stuks 1,46


kokosmelk blikje 0,61


kipbraadlapjes scharrel 400 gram 3,19


ui 2 grote 0,30


curry pasta 1 el 0,10


gember/koriander
0,02


rijst 400 gram 0,34




7,35 1,47 (5 porties)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen