zondag 27 november 2016

wat schaft de pot week 47

Weer een week voorbij. Ik ben al een aantal weken flink bezig om de voorraad wat te minderen. Het gaat niet snel maar de kelder wordt al iets leger. Stonden er eerder 5 pakken pasta, nu nog maar 2. Het begin is er.
Ondanks dat er een flinke voorraad is, raken er toch producten op. Ik zocht in de kast naar een pak rijst, op........... Dus komende week toch maar even naar Duitsland de voorraad aanvullen.

De totale kosten van deze week: € 55,79

Afgelopen week heb ik een recept gemaakt die ik op facebook tegen kwam.

Gevulde gehaktrol. Een echte aanrader

Nodig;
500 gram (runder) gehakt
1 ei
paneer en kruiden
2 plakjes kaas
2 plakjes ham
spinazie (ik had veldsla)
100 gram ontbijtspek

Meng het gehakt met ei, paneer en kruiden.
Rol dit uit op een stuk plasticfolie ongeveer een cm dik.
Leg de ham, kaas en veldsla er bovenop en rol het op. (plastic wel verwijderen)
Bekleed de buitenkant met ontbijtspek.

Bak de gehaktrol ca. 25-30 min. in de oven op 180 graden.

Dit is het resultaat:



En hieronder 'wat schaft de pot week 47'

 
maandag




kippenpoten met gebakken aardappels,



ijsbergsalade en broccoli




kippenpoten 4 stuks 3,32


aardappels 1 kg. 0,60


ijsbergsalade;




ijsbergsla halve krop 0,30


tomaten 2 stuks 0,33


komkommer stukje 0,15


ui 1x 0,06


slasaus
0,10


broccoli 500 gram 0,59




5,44 1,36 (4 personen)






dinsdag




gehaktbal, rode kool, paksoi met champignons


gekookte aardappels




rode kool bio 1 kool 2,19


appel 2 stuks 0,00 (eigen oogst)
rozemarijn takje 0,00 (eigen oogst)
aardappels 1,2 kg. 0,72


rundergehakt 500 gram 4,20


ei 1x 0,10


kruiden en paneer
0,04


olie 1-2 el. 0,02


paksoi bio 1 struik 1,10


ui 1x 0,05


olie 1-2 el. 0,02


kastanjechampignons bio 250 gram 2,19


kruidenzout
0,02




10,64 2,66 (4 porties)






2 gehaktballen in de vriezer










woensdag




spicy chicken noodles




noodles 350 gram 0,69


kipbraadlapjes 600 gram 4,79


peper 
0,02


sesamolie 2 el. 0,06


boemboe:




pindakaas 4 el. 0,20


knoflook 2 teentjes 0,03


citroensap 1 el. 0,02


gember 2 tl. 0,03


zwarte thee 150 ml. 0,15


Spaanse peper 1x 0,00 eigen oogst
sesamolie 1 el. 0,03


roerbakgroente:




champignons 250 gram 0,89


paprika trio 0,50


sugar snaps 250 gram 1,79


lente-ui 2 stuks 0,20


oestersaus kwart flesje 0,33




9,72 1,94 (5 porties)






donderdag




gevulde koolrolletjes, gebakken aardappels



veldsalade




rundergehakt 750 gram 6,30


ei 1x 0,10


kruiden en paneer
0,10


groene kool bio kwart 0,55


tomatenblokjes 1 blik 0,39


kruiden
0,02




7,46 1,24 (6 porties)






aardappels 1 kg. 0,60


olie 1-2 el. 0,02


veldsalade;




veldsla bio 75 gram 1,10


gekookt ei 2 x 0,20


ui 1 x 0,05


tomaten 2 stuks 0,33


dressing
0,06




2,35 0,59 (4 porties)






vrijdag




rode curry met kip en rijst




kipbraadlapjes 600 gram 3,26


olie 1-2 el 0,03


jasmijnrijst 500 gram 0,85


currypakket;
2,40


rode ui




rode paprika




kokosmelk




bloemkooltje




rode peper




curry pasta




Extra groente;




gele paprika 1x 0,40


tomatenblokjes 1 blik 0,39




7,33 1,47 (5 porties)






1 portie met rijst over










zaterdag




erwtensoep




spliterwten 900 gram 1,69


prei 2 x 0,59


winterwortel 500 gram 0,30


uien 4 stuks 0,15


knolselderij halve 0,50


bouillon van 1 schenkel 6 liter 2,80


rookworsten (Keurslager) 2 stuks 6,80


zout, peper, laurier,thijm
0,03



6,5 liter soep 12,85 1,98 (per liter)






3 liter soep in de diepvries










zondag




curry met rijst van vrijdag




pizza (diepvries)




babi pangang (diepvries)




rijst (diepvries)





alles voor de erwtensoep in de slowcooker



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen