zondag 11 december 2016

wat schaft de pot week 49

Vorige week heb ik geen 'wat schaft de pot' geplaatst. Samen met familie en manlief zijn we een weekend uit geweest. Ik kan geen kerstmarkt meer zien ;-) De beide zonen waren met 'opwarm eten' thuis gebleven en wij zijn heerlijk met z'n vieren uit eten geweest. Kort samengevat; het was een mooi weekend.

Terug naar de orde van de dag......... Wat schaft de pot.

Totale kosten week 49: € 66.53

Afgelopen week toch maar weer wat inkopen gedaan in Duitsland.
Wat heb ik gekocht;
ijsthee, witte zoete wijn, rosé, rijst, feta kaas, rode paprika's, chocolade, bio jam, zwiebelmet, pijnboompitjes, vlees,  jagdbitter en grappa.
Waarschijnlijk gaat manlief voor  kerst / oud en nieuw nog een keer voor drank, vlees en tanken.
Zoonlief zal dan ook wel mee willen voor wat vuurwerk. Wij kopen geen vuurwerk, zonde van het geld. Hopelijk valt bij hem het kwartje ook een keer..........

En dan nu wat schaft de pot;


maandag




stamppot bieten 




met saucijsje




aardappels 1,2 kg. 0,91


bieten bio 900 gram 1,89


melk 100 ml. 0,07


lenteui 2 stuks 0,20


kruidenzout
0,02


olie 2-3 el. 0,03


saucijsjes 4 stuks 3,80




6,91 1,73 (4 pers)






dinsdag




lasagne




rundergehakt 500 gram 4,00


pasta kruiden 1 el. 0,04


zout/peper
0,01


tomatenblokjes 1 blik 0,39


pasata pak 0,35


wortel bio 200 gram 0,55


paprika 3 stuks 1,39


prei 1 grote 0,49


champignons 250 gram 0,79


bechamelsaus 1 liter 0,74


geraspte oude kaas 150 gram 1,20




9,94 1,66 (6 porties)






2 porties over










woensdag




stamppot boerenkool/palmkool



rookworst en saucijsje



aardappels 1,2 kg. 0,91


boerenkool 150 gram 0,35


palmkool bio 860 gram 2,19


melk 150 ml. 0,07


mosterd 1 el. 0,02


kruidenzout
0,01


rookworst (Keur) 1x 3,39


olie 1-2 el. 0,02


saucijsje 2 stuks 1,90




8,86 1,77 (5 porties)






1 portie in de vriezer met een stukje 


rookworst










donderdag




mie met groene curry,  kip en roerbakgroente

mie 375 gram 0,74


kipbraadlapjes 400 gram 2,23


olie 1-2 el. 0,02


curry pasta
0,10


kokosmelk blikje 0,51


roerbakgroente:




paprika 3 stuks 1,29


prei 1 x 0,49


wortel bio 200 gram 0,55


courgette 1x 0,69




6,62 1,66 (4 pers.)






vrijdag




wraps met roerbakgroente



tandoori-kip en avocado dip



wraps pak 12 stuks 1,00


kipbraadlapjes 1,2 kg. 7,65


olie 3-4 el 0,04


tandoori boemboe 100 ml. 0,05


knoflook 2 teentjes 0,02


roerbakgroente;




aubergine 1 grote 1,09


courgette 1 x 0,69


paprika 3 rode 1,09


wortel bio 200 gram 0,55


uien 2 stuks 0,20


tomatenblokjes blikje 0,39




12,77 2,55 (5 pers.)






avocado bio 3 stuks 1,64


tomaten 2 stuks 0,35


Spaans pepertje halve 0,05




2,04 0,68 (3 pers.)






ijsbergsla/tomaat/ui/komkommer 0,75 0,25 (3 pers)






zaterdag




kippenpoten met gebakken kriel



ijsbergsalade en wortelen



kippenpoten 1,1 kg. 1,99


ketjap/zout/peper/uien/gember 0,10


krieltjes 1 kg. 0,78


olie 2-3 el. 0,03


zout/peper
0,01


wortelen bio 200 gram 0,55


ijsbergsalade;




ijsbergsla halve krop 0,45


tomaten 2 stuks 0,35


komkommer stukje 0,14


slasaus
0,10


pijnboompitjes 1 el. 0,36




4,85 1,21 (4 pers)






zondag




rengdang met rijst en roerbakgroente


riblappen 1,2 kg. 9,60


uien 4 stuks 0,30


kruiden:




gember/zout/peper/koriander/



steranijs/ketjap/5 kruidenpoeder



knoflook/Spaans pepertje 0,50


jasmijnrijst 400 gram 0,68


roerbakgroente:




courgette 1x 0,69


paprika 2 rode 0,73


wortel bio 1x 0,10


ui 1x 0,10


Chinese koolbio halve 1,10




13,79 2,30 (6 porties)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen