maandag 26 december 2016

wat schaft de pot week 51 - incl. 1e kerstdag

Dit jaar waren wij aan de beurt om het kerstdiner te verzorgen. 
Het grootste obstakel is altijd; het verzinnen. Eind november had ik al 35 sateetjes gemaakt en in de vriezer gedaan dus 1 x vlees was er al. De rollade doet het ook altijd goed met kerst dus die stond ook op het menu. Verder hebben we nog pulled beef op de bbq gemaakt. Aan groente; ijsbergsalade,  rucolasalade, spruitjes (voor schoonvader) en rauwkost.
Een portie vega. Gebakken kriel in schil. Eigengemaakte champignonroomsaus en klaar.

We hebben er met 14 personen van gegeten en veel familieleden hebben wel 2 tot 3 keer opgeschept.

Alleen van de pulled beef, champignonroomsaus, rauwkost en de saté bleef een kleinigheid over..... dus wat eten we vandaag; de kliekjes van gisteren.

Vrijdag was er niemand thuis om  warm te eten. Bij de broodmaaltijd heb ik het laatste kopje erwtensoep opgemaakt. Voor zaterdag hebben we van alles uit de diepvries gehaald, is die ook weer een stukje leger.

totale kosten week 51; €76,65

En wat hebben we gegeten;


maandag





kip in zwarte bonensaus 





met roerbakgroente en mie





kipfilet 500 gram 3,33



zwarte bonensaus flesje 1,77



mie 375 gram 0,76



ui 1x 0,10



ketjap/soja
0,10



roerbakgroente;





paprika 3 stuks 1,29



lente-ui 2 x 0,20



peulen 250 gram 1,79



ui kleintje 0,05





9,39 2,35 (4 porties)







dinsdag





stamppot snijbonen





met rolladeschijf





rolladeschijf 4 stuks 3,47



aardappels 800 gram 0,59



snijbonen 800 gram 2,00



olie 1-2 el. 0,02



kruidenzout
0,02



bindmiddel 
0,03





6,13 1,53 (4 porties)







woensdag





erwtensoep uit de vriezer
0



stokbrood 2 stuks 0,49

















donderdag





gebakken krieltjes met kipburger




broccoli





krieltjes 600 gram 1,19



kipburger 3 stuks 1,50



broccoli bio 500 gram 1,10



olie 3-4 el. 0,04



mayonaise paar el. 0,10





3,93 1,31 (3 porties)







vrijdag





erwtensoep 1 kop 0










zaterdag





boeuf bourguignon uit de vriezer




rijst uit de vriezer





orzo uit te vriezer





goulash uit de vriezer












zondag





kersteten;





varkensrollade 1 kg 15,84



pulled beef 1,7 kg 17,45



ijsbergsalade;





ijsbergsla krop 0,99



wortel Julienne
0,20



komkommer stuk 0,75



rode ui bio
0,20



slasaus
0,50



rucolasalade:





rucola 75 gram 1,00



tomaten 4 stuks 0,79



komkommer stukje 0,25



wortel Julienne
0,10



dressing (olie/azijn/mosterd/honing) 0,10



spruitjes 500 gram 0,99



saté 35 stuks 7,16



satésaus 1 liter 1,49



champignonroomsaus  1 liter 2,19



vegetarische wrap;





wrap 1x 0,08



paprika, ui, pesto, 
0,37



vega groentetaart 2 stuks 3,85



gebakken kriel 1,5 kg. 2,39



olie 1-2 el. 0,02



spitskoolrauwkost  1,5 kg. 2,88





56,72 2,36 (24 porties- 14 personen)

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het heel knap dat je alles zo bij blijft houden. Ik zou zoiets een weekje doen en dan laten versloffen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is maar dat ik verzot ben op excel en iedere zondag moederziel alleen beneden zit. (voordat de huisgenoten eens uit bed zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen