zondag 22 januari 2017

wat schaft de pot week 3

Week 3 is weer voorbij. Wat we vandaag gaan eten is een verrassing, m'n zwager en zusje koken voor ons. Op dit moment is de groente  duur, zie blog van gisteren.
Gelukkig zit er in de bio groentetas nog voor een aantal dagen groente; aardperen, komkommer, kastanjechampignons, knolselderij en spitskool.
Van een halv spitskool heb ik rauwkost gemaakt en een halve knolselderij in de stamppot rode kool verwerkt. De andere helft van de knolselderij gaat komende week in de soep of door de aardappelpuree. De andere helft van de spitskool maak ik later in de week nog rauwkost van.

Totale kosten deze week: 56.65

stamppot rode kool met knolselderij (recept uit Allerhande)


maandag



gekookte aardappels, rode bietensalade


drumstick



aardappel 1 kg. 0,48

rode bieten bio 820 gram 2,19

augurken 2 stuks 0,07

zilveruitjes 2 el. 0,06

mayonaise 1,5 el. 0,07

peterselie dv 2 el. 0,00 eigen oogst
drumstick 1 kg, 2,99

olie 3 el. 0,04

kipkruiden 2 el. 0,05



5,95 1,49 (4 personen)





dinsdag



curry met roerbakmie en



roerbakgroente



kipbraadlapjes 500 gram 3,25

paprika 3 stuks 0,71

wortel bio 1x 0,15

prei 1x 0,20

curry pasta 1 el. 0,05

ui 1x 0,10

kokosmelk blikje 0,59

champignons 200 gram 0,60

mie 375 gram 0,89



6,53






woensdag



stamppot rodekool met knolselderij


kaas en gehaktbal



rundergehakt 500 gram 3,79

ei bio 1x 0,10

paneer en kruiden
0,05

olie 1-2 el. 0,02

rode kool bio 400 gram 1,10

knolselderij bio 300 gram 0,66

komijnekaas 100 gram 1,00

melk 100 ml. 0,07

kruidenzout bio
0,02



6,80 1,36 (5 porties)





2 gehaktballen in de vriezer








donderdag



shoarma, roerbakgroente, sla



op een wrap



shoarma 500 gram 5,00

tomatenblokjes blikje 0,39

olie 1-2 el. 0,02

paprika 3 stuks 0,70

champignons 200 gram 0,60

wrap 8 stuks 0,66

chilisaus
0,30

salade;



ijsbergsla 1/4 krop 0,30

tomaten  2 stuks 0,43

komkommer stukje 0,20

rode ui halve 0,06



8,66 2,16 (4 personen)





vrijdag



pepersteak, rostirondjes



rauwkost en ijsbergsalade



1 portie sperziebonen



pepersteak 4 stuks 8,32

roomboter 1/4 pakje 0,27

rostirondjes 1,5 zak 2,24

olie 1-2 el. 0,02

sperziebonen 1 portie 0,45

ijsbergsalade



ijsbergsla kwart krop 0,32

tomaten 2 stuks 0,43

komkommer bio stukje 0,50

pijnboompitten 1 el. 0,36

feta kaas 6 blokjes 0,17

olijven
0,10

slasaus
0,10



13,28 3,32 (4 personen)
rauwkost;



spitskool halve 0,50

wortel bio 1 x 0,20

venkel bio 1x 0,73

ui bio 1x 0,15

ananas blik  0,89

mayonaise 5 el. 0,22

kruidenzout bio
0,02

peterselie 2 el. 0,03



2,73






zaterdag



lasagne met rauwkost



verse lasagne pak 0,99

kalkoengehakt 400 gram 2,99

paprika, peper, chili, oregano, basilicum 0,03

pasata pak 0,35

tomatenblokjes blik 0,39

courgette 1x 1,19

paprika 3 stuks 0,70

kastanjechampignons bio 250 gram 2,19

venkel bio 1x 0,73

bechamelsaus 1 liter 0,74

kaas 200 gram 2,40



12,70 2,12 (6 porties)





zondag(eten bij zus en zwager)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen