vrijdag 17 februari 2017

stuk.......

De blog heet wemakenalleszelf. Meestal is het iets te koken, herstellen van kleding maar manlief maakt ook veel zelf.

Zoon2 is verzot op tosti. Het tosti-grill apparaat maakt hier overuren. Aangekocht bij de Dorcas, een hageltje nieuw apparaat van een goed merk voor € 5,00.

Als je iets gebruikt, slijt het ook. De grillplaten zijn nog steeds bruikbaar maar de anti aanbaklaag is al flink beschadigd. Ik kan hele dagen wel roepen dat je hier niet met de kaasschaaf je tosti er af moet schrapen. Sowiezo, als de tosti blijft plakken zit er gewoon teveel kaas/saus op. Zucht.

Maar nu,
kortsluiting.
Zoon2 en man laten het apparaat afkoelen en bestuderen het nauwgezet.
Ze zijn er al snel over uit; kabelbreuk. Het apparaat is in elkaar gemonteerd met 'veiligheidsschroefjes' ja je zult als consument maar zo een apparaat uit elkaar schroeven. Dat moet je aan de vakman overlaten. Het hele huis werd afgezocht naar het goede gereedschap, is er niet.

Zoonlief op de fiets naar de plaatselijke winkel met 100.000 handige dingetjes voor mannen, komt terug zonder het goede bitje. Mam het kost € 3,50 en een nieuw tosti apparaat € 5,00. Zucht. Ja lieve zoon bij de Dorcas, niet bij een B lokker of andere winkel.

Donderdag naar de Dorcas geweest, geen tosti apparaat. Normaal staan er genoeg maar nu.....

Ondertussen komt manlief met een geleend bitje van collega op de proppen en het apparaat wordt vakkundig uit elkaar geschroefd. Ja, inderdaad kabelbreuk. Gerepareerd. Apparaat weer in elkaar, stekker in het stopcontact. Niets, opwarmlampje brand niet.
Weer het apparaat uit elkaar. Aha, oorzaak gevonden;

Alle beveiligingen doorgebrand

die in een tosti-apparaat zitten,

beveiligingen in een tosti apparaat?

ja blijkbaar wel,

doorgebrand, kapot

niet te vervangen.

Helaas, apparaat overleden. Dorcas heeft op dit moment niets staan. En wat doen de zonen, tosti maken in de oven. De hele oven vol broodkruimels en kaas om nog maar niet te klagen over het stroomverbruik.

Toch maar op zoek naar een nieuw tosti apparaat. 


6 opmerkingen:

 1. Bij Blokker kocht ik er vorig jaar een voor een tientje. Misschien een idee of action.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb 3 van die goedkope versies gehad. Of het vermogen is niet hoog genoeg of de anti-aanbaklaag laat los of het apparaat geeft na 3-6 maanden de geest. Uiteraard binnen de garantie maar dan krijg je weer dezelfde ellende terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een idee voor de tussenliggende tijd: doe de tosti in een anti aanbakpan en bak hem aan twee kanten tot goudbruin. Wij doen dan een beetje boter of olie op de buitenkant voor een extra knapperig effect ;) het is maar een idee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. goed idee maar ik laat m'n (grote) kinderen niet mijn pannen verpesten en daar zijn ze goed in.

   Verwijderen
 4. Ik weet niet of je een koffiezetapparaat hebt, maar vroeger deden wij op het werk in de lunchpauze onze boterhammen met kaas op het plaatje waar je de koffiepot opzet. Kaas smolt netjes en broodjes werden lekker bruin....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een idee maar dit doe ik dus maar niet. Een koffieapparaat is om koffie te zetten (en warm te houden)
   Er zijn ook mensen die eieren koken in een waterkoker, dit gaat me iets te ver.

   Verwijderen