maandag 13 februari 2017

Wat schaft de pot week 6

Week 6 is alweer om. Veel groenten zijn nog steeds duur en volgens de groenteboer gaat dit de komende weken nog niet veranderen.
Ik heb toch deze week een krop ijsbergsla gekocht, ik sloeg haast op m'n rug € 1,99 voor een krop.
In plaats van een kwart eruit te snijden en de rest van de krop in de slabol terug doen, pluk ik nu blad voor blad van de krop. Je kunt dan langer met de sla doen. De krop gaat terug in de slabol en weer in de koelkast. Zo kan ik met een krop wel 1-3 weken doen.

Totale kosten deze week;
 € 48,71

Zaterdag hebben we oa sate gegeten, deze heb ik buiten op de Cobb gebakken. Hieronder 2 foto's.
Van het sateetje op het bord mist al een stukje, even geproefd ;-)



maandag




aardappelpuree, gebakken Romaanse sla



met champignon en ui, pulled porc en rode kool



aardappels 1 kg. 0,71


melk 150 ml. 0,11


kruidenzout
0,02


mosterd
0,02


Romaanse sla bio 1 kropje 1,10


champignons 100 gram 0,30


ui kleintje 0,06


olie 1 el. 0,01


kruidenzout
0,01


pulled porc (over van zondag) 600 gram 0,00


rode kool pot 0,65




2,98 0,75 (4 personen)






dinsdag




gebakken aardappelblokjes, kipblokjes, doperwten,


sperziebonen, wortel




aardappels (zelf blokjes maken) 1 kg. 0,72


olie 1-2 el. 0,02


kipblokjes 350 gram 3,33


doperwten 150 gram 0,31


sperziebonen 150 gram 0,31


wortelen 150 gram 0,15


Romaanse sla bio 1 kropje 1,10


tomaat 1 stuks 0,25


ui halve 0,10


dressing
0,10


mayonaise
0,20




6,58 1,65 (4 personen)






woensdag




wraps met kipreepjes, sla-tomaat-




ui-komkommer




kipreepjes 350 gram 3,33


olie 1-2 el. 0,02


paprika, kerrie, chili, zout, peper, knoflook 0,10


paprika 1 rode 0,56


prei 1 grote 0,59


courgette 1x 0,40


tomatenblokjes blikje 0,39


ui halve 0,06


wraps 7 stuks 0,58


sla-tomaat-ui-komkommer
0,83


chili saus
0,50




7,36 1,05 per wrap / 2 pp






1 wrap met kip-saus in de vriezer










donderdag




stamppot zuurkool met hachee




aardappels 1 kg. 0,72


zuurkool bio 500 gram 2,19


melk 150 ml. 0,10


mosterd
0,04




3,05 0,76 (4 personen)
hachee;




hacheevlees 2 kg. 14,40


uien 1 kg. 0,60


kruiden
0,06


bindmiddel
0,02




15,08


1 literbak in de vriezer
-5,00


1 x 450 gram in de vriezer
-3,00




7,08 1,77 (4 personen)






vrijdag




ajam pangang met roerbak




sperziebonen en rijst




pangang saus;




ui, heel fijn gesnipperd 1x 0,10


knoflook heel fijn gesnipperd 2 x 0,05


gember, zout, peper, koriander,ketjap, vissaus 0,12


suiker / azijn
0,25


tomatenpuree 140 gram 0,30


bouillonpoeder bio 2 el. 0,15


bindmiddel
0,05


olie 1-2 el. 0,02


water 3 liter 0,01




1,04 0,52 (de helft gebruikt)






1 pot van 600 ml. Gevuld




1 pot van300 ml. Gevuld










scharrel kipbraadlapjes 600 gram 4,78


roerbak;




sperziebonen 300 gram 0,31


paprika 2 stuks 1,13


prei grote 0,59


wortel bio 1 grote 0,25


champignons bio 250 gram 2,19




9,25








rijst 500 gram 0,43








totaal voor het gerecht
10,72 2,68 (4 personen)






over;




pangang saus met roerbakgroente 1 liter









zaterdag




mie met sate en pangangsaus van 




gisteren




pangangsaus met groente 1 liter 0,00


sate (zelf gemaakt) 4 x 3 stuks 3,60


satesaus halve liter 0,70


mie 250 gram 0,51


prei, wortel, rode ui, doperwten
0,91


gefrituurde uitjes handvol 0,15




5,87 1,47 (4 personen)






zondag




rosti, sla en kipschnitzel




aardappels(zelf rosti van gemaakt) 1 kg. 0,72


olie 1-2 el. 0,02


ui 1x 0,07


ijsbergsalade




ijsbergsla kwart krop 0,50


tomaten 2 stuks 0,40


komkommer stukje 0,25


slasaus
0,10


gekookt ei 1x 0,10


kipschnitzel 3 stuks 2,39


olie 2-3 el. 0,03


gekookte wortelen bio 1 portie 0,50




5,08 1,69 (3 personen)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen