zondag 19 februari 2017

wat schaft de pot week 7

Ik zit heerlijk rustig in de kamer dit blogje te typen. Ze liggen allemaal nog in bed. Heerlijk even een paar uurtjes zonder kabaal.

De kosten van deze week zijn behoorlijk hoog. De prijzen van aardappelen, groente en fruit rijzen de pan uit. Normaal koop ik bij de Duitse Aldi en Lidl veel groente en fruit maar afgelopen week ben ik niet in Duitsland geweest.
Ik moet het maar met mijn bio-groente abonnement doen. Hier zit overigens voldoende groente in.

Het koken gaat iets veranderen;
Zoon2 heeft een baantje gevonden. Hij werkt 2 keer in de week van 's middags 16:00 uur tot 20:00 uur.  Na 20:00 uur nog warm eten thuis, wordt hem te laat. Vooral omdat hij ook nog drie kwartier fietsen moet. In een magnetronbak neemt hij zijn eten mee, bordje en bestek mee en zo gaat dit prima. Er staat in de kantine een magnetron zo redt hij zich wel.


kip-korma met rijst en komkommer in zoet-zuur

En wat hebben we gegeten;




spaghetti met gehaktballetjes-tomatensaus



roerbakgroente en komkommers in zoetzuur



rundergehakt 500 gram 3,41



ei-paneer-kruiden
0,15



pasata pak 0,35



ui 1x 0,10



paprika 1x 0,66



prei bio grote 0,70



champignons 200 gram 0,60



wortel bio 1x 0,40



courgette 1 grote 1,55



spaghetti 500 gram 0,39





8,31 1,38 (8 personen)







komkommer/zoetzuur 1x 0,90



2 porties spaghetti met saus in de vriezer











dinsdag





kip ketjap-honing





met bombay aardappels en bloemkool




kipfilet 6 stuks 1 kg 6,66



ketjap 100 ml. 0,27



honing kwart potje 0,35



zout/peper/gember
0,04



ui grote 0,15



bindmiddel
0,03





7,50 1,25 (6 gare filetjes)
helft opgegeten
3,75

















aardappels 1,2 kg. 0,48



mosterdzaad 1 el. 0,06



kurkuma 2 tl. 0,01



komijn 1 tl. 0,01



zout en peper
0,02



gember 1 tl. 0,01



chilipoeder 1 tl. 0,01



garam masala 1 tl. 0,01










bloemkool 3/4 kool 0,89





1,50 0,50 (3 personen)







zoon2 portie mie uit de vriezer











woensdag





kip-korma met rijst en





roerbakgroente en komkommers




kipbraadlapjes scharrel 400 gram 3,19



korma saus 2 potten 2,00



roerbakgroente;





wortel bio 1x 0,40



prei bio 1x 0,70



bloemkool kwart 0,30



broccoli bio 200 gram 0,55



paprika rood 1x 0,66



ui 1x 0,10



jasmijnrijst 400 gram 0,68





8,57 1,43 (6 personen)







komkommer in zoetzuur
0,90



1 bak rijst en saus in de vriezer











donderdag





gastesoep





perlgraupen pakje 0,55



bouillon van 1 schenkel 6 liter 4,50



paprika 3 stuks 1,99



wortel bio 3 stuks 1,00



prei bio 1 grote 0,75



knolselderij bio halve 0,50



soepballen 750 gram 7,21





16,49 2,75 (1 liter soep)







meergranen stokbrood bio
1,20










opgegeten  3 liter




in de vriezer 2 liter soep




naar dochter/schoonzoon 1 liter soep











vrijdag





roti met wraps





kouseband diepvries 750 gram 1,50



aardappels 500 gram 0,25



kipbraadlapjes 600 gram 7,50



garam masala kruiden 1 el. 0,10



Spaans pepertje 1x 0,05



ui 2 x 0,30



zout/peper/suiker/knoflook
0,03



bindmiddel
0,03



wraps 8 stuks 1,00





10,76 2,69 (4 pers)








zaterdag





eigengemaakte patat met hachee




eigengemaakte loempia's





ijsbergsalade





aardappels 1,5 kg. 1,19



zout 1 tl. 0,01





1,20










loempiavellen 40 stuks 2,39



witte kool bio halve 1,10



winterwortel bio 3 stuks 0,40



rode paprika 1x 0,66



broccoli bio 1 stronk 1,10



glasmie pakje 0,00 gekregen


sambal 2 el. 0,05



ketjap, soja, zout, peper, gember 0,25





5,94 0,15 (per stuk)







loempia's opgegeten 8 stuks 1,20



hachee dv 900 gram 5,00










ijsbergsalade;





ijsbergsla halve krop 0,80



tomaten 2 stuks 0,35



komkommer bio stukje 0,55



pijnboompitten 1 el. 0,20



gekookt ei 2 stuks 0,20





2,09










totaal eten zaterdag
15,43 3,86 (4 personen)







zondag





kalkoenrollade, broccoli





zelfgemaakte rosti





en champignonsaus





kalkoenrollade 1 kg. 4,99



olie 3-4 el. 0,03



broccoli 2 stronken 1,77



rost van 1 kg. Aardappels
0,80





7,59



champignonsaus;





champignons 200 gram 0,60



ui klein 0,07



room pakje 200 ml. 0,45



bindmiddel
0,02



zout/peper/tijm/
0,03





1,17










totaal zondag
8,75 2,19 (4 personen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten