zondag 30 juli 2017

Armen te kort...........

Ik voel me af en toe net de blinde mol van Fabeltjes krant.......
Zelfs met mijn lange armen kan ik het niet meer oplossen.

Het is een 40+ kwaal en die heb ik nog uit kunnen stellen naar een 50+

EEN LEESBRIL

Naar de plaatselijke opticien gefietst, o jee, voor oogmeting moet je een afspraak maken. Afspraak gemaakt, over 3 dagen mag ik.

Vandaag oogmeting. Wat een ingewikkelde toestand. Met je kin in een apparaat turen naar een ballonnetje. Oogdruk meting, in een megastoel cijfertjes en lettertjes lezen, een oerlelijk geval op je neus waar ze steeds glaasjes inzetten en dan komt het schade rapport. Min 0,25 en plus 3,75. Oke, wat gaat een bril kosten?

WAT  tussen de 600-750 euro. Voor een beetje lezen. Dacht het niet.
De opticien probeerde er nog een adviesje in te gooien dat een (beeldscherm)bril door je werkgever vergoed kan worden. No Way.

Meteen naar de action gefietst. Daar een brilletje gekocht +3,5 kosten € 0,99.
Thuisgekomen opgezet en een tijdschrift proberen te lezen. Ik zie geen flikker. Wat is dit nu.

's Middags moest ik nog even naar het dorp en ben even langs de Hema gegaan. Hé, daar hebben ze ook leesbrillen en op een plaatje wat tekstjes met daarnaast de sterkte die je zou moeten hebben.
Beginnen bij sterkte 1, hé ik kan hier prima door zien. Bril gekocht en weer naar huis. Tijdschrift gepakt en eureka, ik kan prima lezen.

Inmiddels zijn we drie maanden verder en op mijn werk wordt het een probleem om van het bureau naar het beeldscherm te kijken. Mijn ogen trekken het niet meer.

Bij een landelijke keten van brillen, die wie regelmatig op de tv reclame langskomt, een afspraak gemaakt voor oogmeting. Zelfde procedure met meten. Wat is de schade; min 0,25 - een hele kleine cilindrische afwijking in het linkeroog en een plus 1,75.
Nu val ik van m'n stoel, wat een verschil.

Ham vraag;  Wat kost een bril?

Zal even voor u kijken, dat wordt dan  109,00 euro.

Ik  sta met m'n mond open, wat een verschil in meten en wat een verschil in prijs.

Over 14 dagen kan ik mijn bril ophalen. EN als de bril binnen 2 maanden niet bevalt kan ik terugkomen en dan gaan ze kijken wat er veranderd moet worden om wel goed te kijken.

Kijk, 8-) daar kan ik wat mee

Ik hou u op de (h)oogte!

4 opmerkingen:

 1. Wat een verschil! Ik heb bij verschillende opticiens mijn ogen laten meten en bij elke kwam er iets anders uit.....Zo vreemd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Psies, je zou toch denken met al die dezelfde meetinstrumenten meet je toch hetzelfde.

   Verwijderen
 2. Ik had het 2.5 jaar terug, kreeg echt moeite met lezen.. naar Hans Anders (zij hebben ook heel vaak aanbiedingen 2 billen voor 1 prijs of bij lees bril een zonnebril er bij)
  Voor een leesbril en een gewone bril (voor in de auto) was ik 175,- kwijt, 150,- kreeg ik terug van de zorg verzekering dus hoefde zelf maar 25,- te betalen.
  De gewone bril daar ik nooit.. irriteer me aan het dragen, en zolang ik niet tegen een lantarenpaal loopt gaat het goed ;-)
  Maar de leesbril kan echt niet meer zonder.
  A.s jaar mag ik weer nieuwe bril van de zorg, wacht gewoon wéér op een leuke aanbieding en wil dan 2 leesbrillen.
  Ook ik heb gewacht tot ik niet meer kon maar ben ook 50+ dus mag wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas krijg ik niets vergoed uit de ziektekostenverzekering. Ik kan hooguit mijn werkgever om een bijdrage vragen.

   Verwijderen