vrijdag 6 oktober 2017

wat schaft de pot......donderdag

Dat is lang geleden......

Wat schaft de pot.......... Deze week begin ik met 1 dag en misschien blijft dat wel zo.

Ik probeer iedere week een recept te plaatsen met een gerecht dat ik ergens heb gezien en dat ik dan zelf ga maken zonder zakjes/pakjes en met een eigen draai aan het gerecht. Wil je wel koken met zakjes en pakjes, prima. Geen discussie.


Helaas geen foto, het was al op voordat ik een foto kon maken.

Bereiding:
Snij de kipbraadlapjes in repen. Kruid ze met zout en peper.

Snipper de rode ui
Snij de paprika in blokjes.
Snij de champignons in partjes.
Snij de tomaten in blokjes.

Braad de kip aan in een scheut olie  uit het 'gedroogde tomaten potje'
Schep de reepjes uit de pan op een bord.

Bak in het vet de rode ui, paprika en champignons.

Voeg de gesneden tomaten en het halve blikje tomatenblokjes toe en bak dit even op een hoog vuur.

Als dit goed aangebakken is doe dan de aangebakken kipreepjes terug in de pan.

Voeg de rode pesto toe en warm dit goed door totdat de kip goed gaar is.

Kook ondertussen de spätzle. Spätzle is een soort eiermie (bloem, water, zout en eieren) te koop oa. in Duitsland. Kun je niet aan spätzle komen dan kun je dit vervangen door tagliatelle.

Serveer de spätzle met de kip-pesto-groente en garneer met wat blaadjes basilicum.

Bereiding rode pesto;
Doe alle ingrediënten in een blender en maal dit tot een fijne pasta. Wordt het te dik dan wat (olijf) olie toevoegen. Met een kom en een staafmixer gaat dit ook prima lukken. Je hebt meer pesto dan dat je nodig hebt voor het recept, schep de overige pesto in schone potjes. Ik schep de overgebleven pesto altijd in hele kleine diepvriesbakjes en vries het in. Dan heb je altijd een voorraadje pesto.

Hieronder dan het recept met de kosten.


kipreepjes in tomaat met pesto




spätzle en roerbakgroente




kipbraadlapjes (in reepjes) 500 gram 5,18


tomaten bio 4 stuks 1,93


tomatenblokjes half blikje 0,20


eigengemaakt rode pesto 4 el. 0,76


zout, peper, oregano
0,02


geraspte kaas 200 gram 0,98


spätzle  300 gram 0,59


roerbakgroente;




paprika (klein) 3 kleuren 0,90


champignons 400 gram 1,19


rode ui bio 1x 0,55




12,29 3,07 (4 personen)












eigengemaakte rode pesto;




zongedroogde tomaten in olie potje 0,99


pijnboompitjes 50 gram 1,79


Parmezaanse kaas 40 gram 0,20


knoflook  teentje 0,04




3,02
4 bakjes





3 opmerkingen:

  1. Kipbraadlapjes? Heten die echt zo in de supermarkt? Wat is het borst of dij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is vlees van de dij gesneden. Ze heten ook wel kipdijfilet (zonder botje) en kipbraadstick (met bot) De kipdijfilet wordt ook wel eens aan repen of blokjes verkocht.

      Verwijderen
  2. I enjoyed over read your blog post.
    Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
    I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
    ลาลีกา

    BeantwoordenVerwijderen