zondag 15 oktober 2017

Wat schaft de pot.........rauwkost

Rauwkost lusten hier de huisgenoten wel pap van.

Drie tot vier keer per week eten wij bij een gerecht wel een rauwkost.

Vandaag een recept voor een simpele spitskool rauwkost.

Ik snij de rauwkost met een 'tv hobel' een zgn mandoline. Heb je een keukenmachine dan kun je hiermee ook deze rauwkost snijden.

Ingrediënten;

spitskool bio halve 1,10
wortel 1 x 0,30
nectarine 1 x 0,21
bieslook 1 el. 0,03
kruidenzout mespuntje 0,02
ui klein 0,07
mayonaise 2 el. 0,05


1,77


Bereiding;
Snij de spitskool julienne 
Snij de wortel julienne
Snipper de ui
Snij de pit uit de nectarine en snij het vruchtvlees aan blokjes.
Voeg mayonaise, kruiden(zout) en bieslook toe en schep alles door elkaar.

Voor een 'light' variant kun je ook yoghurt of halvanaise gebruiken of je laat de mayonaise helemaal weg.



2 opmerkingen:

  1. Fijn dat je af en toe een recept plaatst.
    MiekeR

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super lekker, hier in huis maak ik ook vaak salade of rauwkost bij de maaltijden en die gaan ook gretig naar binnen.. lekker en heel gezond.

    BeantwoordenVerwijderen